Стручна размена Београд – Беч
Радионица о градским технологијама
Сава Центар, Београд
6-8. септембар 2010.


Дугогодишња успешна сарадња градова Београда и Беча настављена је током стручне размене на Радионици о градским технологијама током три септембарска дана у Београду.

Том приликом су кроз тематске блокове:

  • Урбанистички инструменти и њихово правно дејство у пракси развоја града,
  • Контрола отпадних вода и збрињавање отпада као целокупан систем и
  • Међународни инструменти финансирања за велике пројекте Београда,

све теме детаљно обрађене и продискутоване на заједничкој радионици стручњака из Београда и Беча.

Увод у теме била су кратка излагања гостију из Беча, која су представљала полазну тачку за дискусије које су се одржале у мањим групама у оквиру контакт тачака.

Током првог дана скупа о градским технологијама са темом Урбанистички инструменти и њихово правно дејство у пракси модетори у оквиру контакт тачака паралелно са колегама из Беча били су стручњаци из Урбанистичког завода Београда, док је тридесетак колега из урбанистичког завода Београда учествовало у дискусији.

Контакт тачку са темом План развоја града модерирали су дипл. инг. др Курт Пуцхингер (Беч) и дипл.инж.арх. мр Жаклина Глигоријевић, директорка Урбанистичког завода Београда.

Контакт тачку са темом Урбанистички и регулациони планови модерирали су дипл.инг. Wалтер Краусс (Беч) и дипл.инж.арх. Сања Ђорђевић, Руководилац групе - југоисточни правац, Урбанистички завод Београда.

Контакт тачку са темом Планирање и настајање новог дела града модерирали су инг. Бернхард Хиллингер (Беч) и дипл.инж.арх. Милица Јоксић, директорка Сектора за стратешко планирање и развој, Урбанистички завод Београда.Учесници из Беча: Доносиоци одлука и стручњаци Града Беча односно предузећа-ћерке у 100-процентном власништву града Бечки холдинг д.о.о. (Wиен Холдинг ГмбХ), високорангирани представници Европске инвестиционе банке, Аустријске контролне банке, Коммуналкредит банке, Сименса, предузећа ПОРР Србија, предузећа Алпине Енергие д.о.о., Међународне федерације консултаната (Интернатионал Федератион оф Цонсултинг Енгинеерс), предузећа ВАСКО + ПАРТНЕР инжењери и други.
Wien Holding GmbH – www.wienholding.at
Alpine Energie Holding AG – www.alpine-energie.com
Ebswien Hauptkläranlage GmbH – www.ebswien.at
Hafen Wien GmbH – www.hafenwien.com
Kommunalkredit Austria AG – www.kommunalkredit.at
Porr AG – www.porr.at
Siemens AG – www.siemens.com
Vasko + Partner Ingenieure – www.vasko-partner.at
Hypo Alpe-Adria Bank Beograd – www.hypo-alpe-adria.rs

Учесници из Београда: Чланови градског већа односно доносиоци политичких одлука, носиоци одлука и стручњаци на нивоу градске управе, Урбанистичког завода Београда, Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу, приватни инвеститиори и консултанти.Контакти за питања:

mr Birgit Ginzler

TINA VIENNA
- Kommunikation Telefon:
+43/1/4000-84270
E-mail: birgit.imlinger@tinavienna.at
www.tinavienna.at
ComPRess Beograd

Kontaktni biro grada Beča
Telefon: 011/3373 673
E-mail: mailto:birgit.imlinger@tinavienna.at
www.compresspr.rs