Награда ИКС-а Дарији Бањанин и Горани Ристовић

Поводом 7 година постојања, у понедељак, 14. јуна 2010. године, у хотелу Пресидент, БГ Спортски центар у Ковилову, прослављен је Дан Инжењерске коморе Србије. Свечаности је присуствовало око 250 гостију из целе Србије.
Међу бројним званицама, присутни су били и Небојша Јањић, помоћник Министра за животну средину и просторно планирање, Душанка Сремачки, покрајински секретар за архитектуру, урбанизам и градитељство, Љубо Стјепчевић, председник Инжењерске коморе Црне Горе, директори фирми и предузећа и остали уважени гости.

Присутне је поздравио председник Инжењерске коморе Србије, проф. др Драгослав Шумарац, осврнувши се на досадашње активности Коморе у претходном периоду. Помоћник Министра за животну средину и просторно планирање и покрајински секретар за архитектуру, урбанизам и градитељство истакли су успешну сарадњу са Комором.

По четврти пут, додељене су награде Инжењерске коморе Србије у три категорије. Награда за животно дело, додељена је професору Гојку Ненадићу, дипл.грађ.инж.

Три награде за изузетно достигнуће у струци из делатности чланова Коморе, уручене су Горану Миловановићу, дипл.грађ.инж., као одговорном извођачу радова на пројекту "Обнова дела комплекса торња на Авали", др Игору Марићу, дипл.инж.арх., у домену урбанизма у дужем временском периоду и др Саши Милијићу, дипл.пр.планер, за руковођење израдом Просторних планова подручја посебне намене: Парка природе и туристичке регије Стара планина, Националног парка Копаоник, Слива водоакумулације "Стуборовни" и инфраструктурног коридора аутопута Е-75, деоница Београд-Ниш.

Две награде за остваривање изузетних резултата на почетку стручне каријере, уручене су Ивану Тлачинцу, дипл.инж.ел., за велики број успешних пројеката у чијој је реализацији и извођењу учествовао.и Дарији Бањанин, дипл.инж.арх. и Горани Ристовић, дипл.инж.арх. за значајан успех који су постигле у раду на вођењу и у сарадњи са тимовима стручњака у домену урбанистичког планирања.

Награде су уручили Милисав Дамњановић, председник Скупштине Инжењерске коморе Србије, Бранислав Митровић, прошлогодишњи добитник Награде за животно дело Инжењерске коморе Србије, Драгослав Шумарац, председник Инжењерске коморе Србије, Татјана Ђорђевић, потпредседник Управног одбора Инжењерске коморе Србије, Милорад Миладиновић, председник Извршног одбора матичне секицје урбаниста и Бисерка Шварц, председник Извршног одбора матичне секције извођача радова Инжењерске коморе Србије.