Događaj

30. Međunarodni salon urbanizma u Nišu

Jubilarni 30. Međunarodni salon urbanizma, održan je u Nišu sa idejom da širimo vizije i ideje, razmenjujemo misli, pravimo strategije postpandemijskog razvoja naših gradova i da suočeni sa svim izazovima idemo dalje još kreativniji. Grad Niš i urbanisti Niša i ove godine su bili izvanredni domaćini i pokazali izuzetnu ljubav i posvećenost struci. 

Žiri 30. Međunarodnog salona urbanizma je dodelio, zasluženo, Veliku nagradu 30. Međunarodnog salona urbanizma, Javnom preduzeću ZAVOD ZA URBANIZAM NIŠ, za celokupnu produkciju na 30. Salonu, trodesetogodišnju istrajnost u organizaciji Salona, izuzetan doprinos i sveobuhvatnost u urbanističkom planiranju Srbije.

U kategoriji 4. PLANOVI DETALjNE REGULACIJE, Urbanistički zavod Beograda, JUP je dobio II ravnopravnu nagradu za Plan detaljne regulacije za izgradnju pešačko-biciklističke veze između Ulice Omladinskih brigada i Ade Ciganlije, sa mostom preko reke Save, gradske opštine Novi Beograd i Čukarica. Kao rukovodioci Plana su se potpisale Ana Lazović, dipl.inž.arh. i Olga Stojković, dipl.inž.građ.

U prilogu se nalazi izveštaj žirija 30. Međunarodnog salona urbanizma Niš, 2021.
 

Top