Događaj

17. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA 2022

Sedamnaesta Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA 2022, biće održana od 26. maja do 7. jula, a pored izložbi priređen je i prateći program.

Interaktivnim pristupom, BINA će približiti javnosti aktuelna dešavanja na arhitektonskoj sceni, koja će uticati na fizionomiju i budućnost života i izgleda gradova kod nas i u svetu.

BINA 2022 se otvara 26. maja izložbom „Nagrade i konkursi 2021–2022“, u organizaciji Udruženja arhitekata Srbije (UAS) i Društva arhitekata Beograda (DAB). Na izložbi će biti predstavljena pobednička rešenja odabrana na sedam arhitektonskih konkursa za Grad Beograd i biće otvorena do 12. juna 2022. godine.

U fokusu manifestacije biće predstavljanje aktuelnih konkursa za grad Beograd (2021/2022) i Nagrada Evropske unije za savremenu arhitekturu – „Mis van der Roe“ (2022) na reprezentativnim izložbama u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda.

U okviru brojnih aktivnosti, BINA je i suorganizator izložbe „Nikola Dobrović pod zastavama modernih pokreta“ posvećene 125. godišnjici rođenja Nikole Dobrovića, velikana naše arhitekture. Tim povodom se 24. maja u Galeriji SANU otvara velika retrospektivna izložba. U saradnji sa Arhitektonskim fakultetom, organizovan je studentski konkurs sa temom rekonstrukcije Generalštaba. Konkursni radovi studenata biće postavljeni na izložbi na otvorenom u Knez Mihailovoj ulici, 27. maja.

Pored izdvojenih izložbi program BINE čine i druge izložbe, šetnje, radionice, diskusije, predavanja autora nagrađenih rešenja i drugo.
 

Top