Vest

Prezentacija projekta beogradskog metroa na Arhitektonskom fakultetu

Na poziv JKP Beogradskog metroa i voza Urbanistički zavod Beograda je učestvovao u prezentaciji projekta izgradnje beogradskog metroa pod nazivom "Gradimo METROpolu" na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u četvrtak 21. decembra 2023. godine.

Ova prezentacija je jedna u nizu prezentacija koje su planirane da se održe na različitim fakultetima Beogradskog ali i drugih Univerziteta. Do sada je održana prezentacija na Rudarsko-geološkom i Saobraćajnom fakultetu, dok je zakazana prezentacija na Mašinskom fakutultetu Univerziteta u Beogradu.

Nakon svečanosti potpisivanja sporazuma o saradnji Arhitektonskog fakulteta i JKP Beogradski metro i voz usledila je prezentacija u cilju upoznavanja stručne javnosti i studenata beogradskog univerziteta a radi uključivanja akademske zajednice u projekat izgradnje beogradskog metroa.

Predstavnik Urbanističkog zavoda Beograda, Marija Kosović mast.inž.arh. predstavila je metodologiju izgrade Plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade kojim se na generalnom i detaljnom nivou razrađuje metro sistem. Deo prezentacije projekta odnosio se i na urbanističke uslovljenosti trasiranja metroa ali i urbane integracije elemenata metro sistema u postojeće i planirano gradsko tkivo.

 
Top